Alltså...

Jag blir inte klok på det här. De eksemhästar jag vet blir som galna i å klia sig så fort täcket åker av (om de inte är behandlade m nå medel).Inte Hraffe. Det måste krypa in sve i manen pån. Nu tog jag av täcket inne å han är precis som vanligt. Har ni nå tips/ideer? Mottages tacksamt!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Svårt att säga när klådan är så individuell från häst till häst, men täcket är ju alltid a och o, så jag hade främst förlitat mig på det och sedan testat mig fram med olika medel, foder och så vidare. Jag håller ju själv på och experimenterar med min gråa, men i hennes fall vet jag ju inte ens om det faktiskt är eksem...

2014-06-03 @ 11:20:09
URL: http://videungens.wordpress.com
Postat av: marianne

Usch det är jobbigt med eksemhästar, jag hade en på tillridning här ett knappt år, dom sa att tjära blandat med något jag inte kommer ihåg, skulle vara bra, men vem vill kleta in sin häst med sånt? Jag kan nog försöka forska om du vill?

Sv: Det medlet jag kokade ihop var en del vatten, lika mycket vinäger, 1/2 del olja och massa vitlöksklyftor. Koka upp låt stå en dag och sila, häll i sprayflaska och spraya på. Efter ajg skrivit om detta i bloggen blev det lite diskussioner om vitlök är giftigt eller inte...men jag gjorde en liten sats och har inte gjort mer.

Öland är underbart på vintern med, om man inte måste vara mitt i smeten (storstan), det är ganska öde och skönt...att gå vid havet är härligt i alla väder.

2014-06-04 @ 09:39:34
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0